A cseh és a szlovák államfő támogatja Sefcovic jelölését az EU vezető tisztségére

A négy visegrádi országnak támogatnia kellene Maros Sefcovic igyekezetét, hogy a következő időszakban megszerezze az Európai Unió egyik vezető pozícióját – véli a szlovák és a cseh államfő.

Forrás: MTI2019. 05. 30. 16:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négy visegrádi országnak támogatnia kellene Maros Sefcovic, az Európai Bizottság szlovák alelnökének igyekezetét, hogy a következő időszakban megszerezze az Európai Unió egyik vezető pozícióját – véli a szlovák és a cseh államfő.

„Meggyőződésem, hogy régiónknak szüksége lenne egy erős képviselőre az európai struktúrákban. Meggyőződésem az is, hogy Sefcovic tapasztalt diplomata, és a visegrádi négyeknek, tehát Csehországnak, Lengyelországnak, Magyarországnak és Szlovákiának, támogatniuk kellene igyekezetét” – jelentette ki újságíróknak nyilatkozva Andrej Kiska, aki elnöki mandátuma lejártával csütörtökön búcsúlátogatást tett cseh partnerénél, Milos Zemannál.

A cseh államfő szintén támogatásáról biztosította Maros Sefcovicot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.