A Dunába borult egy migránsokat szállító csónak

Két szerbiai embercsempész 16 bevándorlót próbált csónakkal átvinni a Dunán Szerbiából Romániába.

Forrás: MTI2020. 04. 17. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dunába borult csütörtök este egy illegális bevándorlókat szállító csónak a szerb-román határon, többen eltűntek – közölte a Mediafax hírügynökség.

A román határrendészet Drobeta Turnu Severin-i egységének szóvivője elmondta: a határrendészek a 924-es folyami kilométernél a Dunában úszó, segítségért kiáltó embereket vettek észre. Két motorcsónakkal a helyszínre siettek, és kilenc embert kimentettek a vízből. Valamennyien a fulladás határán voltak.

Az előzetes vizsgálatból az derült ki, hogy két szerbiai embercsempész 16 bevándorlót próbált csónakkal átvinni a Dunán Szerbiából Romániába. Nem sokkal azután, hogy útnak indultak, víz kezdett beszivárogni a csónakba. Az utasok megijedtek és felálltak, a csónak pedig felborult.

A Mediafax meg nem nevezett helyi forrásoktól azt az információt kapta, hogy a két szerb embercsempészt és hét bevándorlót sikerült kimenteni. Őket a Drobeta Turnu Severin-i megyei kórházba szállították. A határrendészet és a katasztrófavédelem Hinova település térségében nagy erőkkel keresi az eltűnteket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.