A fiam most otthon van, de ő már nagyobb

Az emberek beszélnek a vírusról, de ma is megszokott a kézfogás, és nem kizárólag ez a téma a beszélgetések során.

2020. 03. 19. 7:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az iskolákat már bezárták, így a fiam most otthon van, de ő már nagyobb, 16 éves, nem kell rá vigyázni. Az utcákon érezhetően kevesebben járnak, mint az megszokott, de pánik nincs, én jó, ha öt embert láttam maszkban két hét alatt. Az emberek beszélnek a vírusról, de ma is megszokott a kézfogás, és nem kizárólag ez a téma a beszélgetések során. Nem tudom, mi ennek az oka, a székely makacsság vagy más.

Mindenesetre Hargita megyében nincs egyetlen fertőzés sem. A boltok és a bankok nyitva vannak, üzemelnek, bizonyos jelenségek mutatják, hogy nincs minden rendben, az emberek kivesznek kisebb összegeket, hogy legyen náluk megfelelő mennyiségű készpénz, de a nagybefektetők nem mozdultak meg, nem viszik el a pénzüket. A román kormány megfelelő tájékoztatást ad, és az RMDSZ is készített egy magyar nyelvű honlapot, ahonnan lehet tájékozódni a fontos lépésekről.

 

...

Ha a többi vírusnaplót is olvasni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/virusnaplo

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.