A gondolatainkba hatolna a Facebook

Mark Zuckerberg a Harvard Egyetemen beszélt a közösségi média jövőjéről. Ha eddig aggódtunk, hogy a Facebook túl sok személyes információt birtokol életünkről, akkor a portál alapítójának szavai alapján még több lehet a félnivalónk a továbbiakban.

Forrás: Wired.com2019. 03. 12. 13:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Wired.com magazin beszámolója alapján kiderül, Zuckerberg a várható változások mellett azt is kifejtette, hogy jelenleg egy olyan új technológián dolgoznak, amely lehetővé tenné, hogy agyhullámainkkal irányítsuk a számítógépünket (Brain-Computer Interface, BCI).

A zuhanysapkához hasonló szerkezet segítségével nem kellene megerőltetnünk magunkat gépeléssel, pötyögéssel vagy beszéddel, útitervünk csak lebegne előttünk az úton, 3D-s bútorainkat ide-oda tudnánk tologatni.

A Facebook alapítója szerint nem használjuk ki eléggé az agyunkban rejlő lehetőségeket. A kutatás 2017-es bejelentésekor Zuckerberg elmondta, az agyunk másodpercenként elég adatot biztosít ahhoz, ami elég lenne egy nagy felbontású film levetítésére. Ehhez képest, ma a leggyorsabb módja annak, hogy közvetítsük a gondolatainkat a beszéd, amelynek sebessége csak egy, a 80-as években használt technológiával vetekedhet. Az ő fejlesztésükkel véleményünket ötször gyorsabban ki tudnánk fejezni, mintha a ma leggyakrabban használt eszközökkel tennénk azt.

A kérdés ebben az esetben csak az marad, hogy szükségünk van-e az életünk ilyen formájú tovább gyorsítására, esetleg inkább meg kellene fékezni, hogy a modern technológia még jobban beférkőzzön az életünkbe és „ellopja” a gondolatainkat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.