A görög kormány megerősítette a leszboszi rendőrséget

A görög kormány pénteken megerősítette a leszboszi rendőrséget, miután a napokban fokozódott a feszültség a móriai regisztrációs központ leégése miatt.

Forrás: MTI2020. 09. 11. 12:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A görög televízió közvetítette, hogy reggel több busznyi készenléti rendőr, illetve két vízágyú érkezett a sziget székhelyére, Mitilínibe. A móriai tábor megsemmisülése óta zűrzavar uralkodik Leszboszon, az eddig a túlzsúfolt központban élő több mint 12 ezer migráns immár harmadik éjszakáját töltötte a szabad ég alatt. Néhányan gyújtogattak és rátámadtak a rendőrökre.

A rendőrség megerősítésének másik oka a feldühödött helyiek. Sokan – köztük csaknem minden település polgármestere – a móriai tábor leégése után nem akarnak több migránst látni a szigeten.

„Mindannyian menjenek el innét” – követelte az észak-égei térséget kormányzó Kosztasz Mucurisz. „Ne legyen többé tábor Leszboszon” – tette hozzá.

Aggodalomra ad okot az is, hogy legalább 35 táborlakónak pozitív lett a koronavírustesztje. A helyiek attól tartanak, hogy elszabadulhat a vírus a szigeten.

A leszbosziak úttorlasszal próbálják megakadályozni a hozzáférést azokhoz a helyszínekhez, ahol a kormány ideiglenes táborok létrehozását tervezi a migránsok elhelyezésére. A helyiek többsége csalódott, és elege van a kialakult helyzetből – írta a dpa német hírügynökség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.