A „grooming gang” könnyű prédáivá váltak gyermekek tömegei

Rochdale-ben a „grooming gang” jó néhány pakisztáni tagját korábban már bebörtönözték. Most 300 új gyanúsítottat és 271 áldozatot azonosítottak a rendőrök.

Forrás: v4na hírügynökség2020. 07. 24. 21:33
null
Forrás: pixabay.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymillió gyermekkorú szexrabszolga van Nagy-Britanniában. Sarah Champion, Rotherham országgyűlési képviselőjének becslése nagy port vert fel néhány éve. Ugyanerről szólt Peter McLaughlin Könnyű préda című könyve is, amely a brit gyermekek tömegeit megerőszakoló muszlim bandákkal foglalkozott. Az esetek nagyon nagy része azért maradt rejtve, mert az alkoholhoz és droghoz szoktatott kiskorúak senkinek nem mertek beszélni róla. Az, hogy mostanában egyre több eljárás kezdődik meg, azért van, mert az egykori kislányok közül – immár nőként – többen is hajlandók az erőszakolóik ellen vallomást tenni.

Lytton hadművelet. Ez a fedőneve annak a 49, párhuzamosan folytatott nyomozásnak, amely arra hivatott, hogy további áldozatokat és tetteseket találjon a túlnyomórészt fehér brit gyermekek megrontói közül. A nyomozások során most 300 új gyanúsítottat és 271 áldozatot azonosítottak a rendőrök Manchesterben és környékén. A borzalmas cselekmények központja Rochdale-ben volt, de még Rotherham, Kirklees, Bradford, Leeds és West Yorkshire más részeiről is érkeztek hasonló bejelentések.

A Quilliam kutatóközpont 2017-es jelentése szerint tíz férfiból több mint nyolcan „ázsiai háttérrel” rendelkeznek (túlnyomórészt pakisztániak), míg az áldozatok „szinte kizárólag fehér lányok.” A jelentés érdekessége, hogy azt éppen két, pakisztáni gyökerű kutató végezte el. Azt állapították meg, hogy az erőszakoló bandák azért kerestek fiatal fehér lányokat, mert a saját közösségükből származó lányokat „védetteknek” tekintették. „Arra gondoltunk, hogy leromboljuk a média narratíváját, miszerint az ázsiaiak túlreprezentáltak ezekben a bűncselekményekben”, mondta az egyik kutató, Muna Adil. „De amikor megláttuk a végső számokat, azok minket is megrémítettek”, tette hozzá.

Nazir Afzal, a korábbi észak-nyugati korrupciós főügyész dicsérte a Lytton hadműveletet, mondván: „Mindig azt mondtam, hogy a késleltetett igazságszolgáltatás jobb, mint az igazságszolgáltatás tagadása, ezért nagyon örülök annak, hogy a GMP kivizsgálja a gyermekekkel szembeni szexuális zaklatást.”

A történethez az is hozzátartozik, hogy például a Rochdale-i erőszakolók egy részét hamarabb kiengedték a börtönből, mint amennyit a bíróság rájuk mért. Qari Abdul Rauf, Abdul Aziz és Adil Khan pedig kettős, pakisztáni–brit állampolgár volt, akiktől megvonták ugyan a brit állampolgárságot, de a kiszabadulásuk óta sem toloncolták ki őket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.