A gyógyulás jeleit mutatják a krefeldi állatkert tűzvészt túlélő csimpánzai

A gyógyulás jeleit mutatja az a két csimpánz, amely túlélte a krefeldi állatkertben szilveszter éjszaka keletkezett pusztító tűzvészt – közölte szerdán az intézmény.

Forrás: MTI2020. 01. 22. 21:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harminc állat pusztult el, miután január elsején nem sokkal éjfél után tüzet fogott a majomház. A vizsgálatok szerint valószínűsíthető, hogy a lángok akkor lobbantak fel, amikor egy – a belsejében gyertyával lebegő – kínai lámpás a majomházon landolt. A Limbo és Bally nevet viselő csimpánzok kisebb sérülésekkel úszták meg a balesetet, külső sérüléseik begyógyultak.

Limbo, a hím egyre dominánsabb viselkedést mutat, ami arra utal, hogy az állat pszichológiai szempontból is egyre stabilabb. Borzolja a szőrét, dörömböl a fémajtón és rázza a fákat – fejtette ki Petra Schwinn szóvivő. „Ilyet nem csinált eddig” – tette hozzá. Bally számára normális Limbo domináns viselkedése. Az állatkert szerint a csimpánzok új kifutót kaptak a gorillák területén belül.

Ez egy zárt terület, nincsenek kapcsolatban a gorillacsaláddal. Hosszútávon azonban Limbo és Bally nem marad Krefeldben, át fogják őket szállítani egy másik állatkertbe, ahol más csimpánzokkal élhetnek együtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.