Kimeríthetetlen a hollywoodi burzsoázia képmutatása

Natalie Portman és Joaquin Phoenix is csatlakozott ahhoz a luxuscelebritások által megindított petícióhoz, amely megköveteli az amerikai metropoliszok polgármestereitől, hogy a polgárháborús állapotokat okozó Black Lives Matterrel szemben tovább szűkítsék a rendőrség befolyását.

Forrás: hirado.hu2020. 07. 28. 7:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cél egyértelműnek látszik: az amerikai nagyvárosok utcáin ne a rendőrök jelentsék a rendet, hanem a fekete ruhába bújt, felfegyverzett szélsőbaloldali mozgalmárok. Ahhoz hasonlítható ez a szituáció, amikor a forradalomban felforgatott (korábban nyugatias) Iránt ellepték a csadorba és sötétzöld kezeslábasba bújt fegyveres iszlamista forradalmárok, a gárdisták.

A két luxusszínésznek van kapcsolódási pontja a felforgatókhoz: Natalie Portman a V mint vérbosszúban az establishment ellen lázadó vezért, Joaquin Phoenix pedig a Jokerben a társadalom peremére sodródó, mentálisan beteg figurát játszott, aki végül brutális és statáriális tetteivel eléri, hogy a város felkeljen, és a csőcselék erőszakot és káoszt hozzon a minden amerikai nagyvárost szimbolizáló Gotham Citybe. Úgy is mondhatnánk: sztárjaink szerepben maradtak.

A petícióban a celebritások gyakorlatilag elismétlik a hatvanas évek óta Angela Davis marxista forradalmár által népszerűsített, jelenlévő, szinte hagyományosnak mondható „Defund the police” mozgalom követeléseit. Debra Messing színésznő egy tweetben vasárnap kezdte el népszerűsíteni a petíciót. Messing volt a zéró páciens. A szövegben megköszöni a Black Lives Matter társalapítójának, Patrisse Cullorsnak az áldozatos munkáját, aki korábban, egy 2015-ös interjúban „képzett, kiképzett marxistának” írta le magát.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.