A járókelők kapták el a lakástűz elől leugró testvérpárt

A testvérpár idősebbik tagja az utcán összegyűlt tömeg biztatására ledobta hároméves öccsét.

2020. 08. 04. 20:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tömeg mentett meg két kisgyermeket, miután azok égő házból ugrottak ki a franciaországi Grenbole-ban – számolt be róla a BFM nevű, CNN-hez kapcsolódó televízió. Videófelvétel is rögzíti, ahogy az épületből előtörő füstfelhőben a testvérpár idősebbik tagja, a tízéves fiú az utcán összegyűlt tömeg biztatására ledobja hároméves öccsét, majd néhány másodpercnyi habozást követően utána ugrik.

Egyik gyermek sem sérült meg az ugrástól,

az őket elkapó helyi lakosok bátorságát még a dél-franciaországi település polgármestere is méltatta az esetet követő sajtótájékoztatón. A mentésben résztvevő egyik férfi beszámolója szerint kiáltozást hallott, majd az ablakán kinézve meglátta a két bajba került gyermeket.

Hatósági eljárással vizsgálják, hogy a szülőknek milyen felelőssége lehetett a balesetben, ugyanis a gyermekek huzamosabb ideig magukban, felnőtt felügyelete nélkül tartózkodtak otthon. Az édesanyjuk a hírek szerint a zöldségeshez ment, az apa pedig dolgozni indult a délelőtti órákban. A ház nappalijából kiindult tűz pontos eredetét is próbálják meghatározni a szakértők. A balesetben összesen 14-en kaptak füstmérgezést, emellett két tűzoltó enyhe sérüléseket tervezett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.