A járvány alatt is aktívak Trump támogatói

Donald Trump amerikai elnök támogatói az első negyedévben 212 millió dollárt (70 milliárd forint) gyűjtöttek az újraválasztási kampányára – hozta nyilvánosságra hétfőn a Republikánus Országos Bizottság (RNC), amely a párt vezető szerve.

Forrás: MTI2020. 04. 13. 21:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Republikánus Párt még márciusban, az új típusú koronavírus-járvány körülményei között is több mint 63 millió dollárt gyűjtött az adományozóktól az újraválasztási kampányra. Ez ugyan kevesebb, mint a februárban befolyt 86 millió dollár, de elemzők szerint azt jelzi, hogy a Trump-kampány az egészségügyi válság közepette is aktív.

Az RNC közlése szerint az összeg az egyes tagállamokban végzett terepmunkát segíti, amely a járvány idején interneten zajlik.

Az amerikaiak láthatják, hogy Trump elnök nagyon komoly válságon vezeti át őket, újraválasztásának változatlanul lelkes támogatásával válaszolnak erre – írta hétfőn közzétett közleményében Brad Parscale, az elnök kampánymenedzsere. Parscale kifejtette: Joe Biden, a demokraták és a média továbbra is minden lépését akadályozza, de az emberek tudják, hogy Trump elnök értük küzd, ezért ők is harcolnak érte.

A washingtoni politikai élettel foglalkozó The Hill című lap adatai szerint az elnök újraválasztására a kampánycsapat és a párt 2017 óta együttesen 677 millió dollárt gyűjtött. Az RNC korábban azt jelezte, hogy Trumpnak várhatóan egymilliárd dollár áll majd a rendelkezésére az újraválasztási kampányhoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.