A járvány alatti távmunkával elégedettek a finnek

A finnek többsége elégedett a koronavírus-járvány alatti távmunkával – derült ki egy mintegy 5500 fős felmérésből, amelyet hétfőn tettek közzé a skandináv országban, és amely több finn egyetem és kutatóintézet szakértőinek munkája.

Forrás: MTI2020. 05. 11. 22:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közvélemény-kutatást március 26-a és április 15-e között végezték. Az eredmények szerint a megkérdezettek mintegy 65 százaléka elégedett az otthonról végzett távmunkával, 54 százalék a saját termelékenységével, 42 százalék pedig a munka és a magánélet összehangolásával.

A válaszadók 66 százaléka véli úgy, hogy otthon kevesebbszer szakítja meg valami a munkáját, 72 százalék szerint ugyanannyira, vagy még jobban tud a munkájára figyelni, mint a munkahelyén. A válaszolók 74 százaléka hiányolja kollégáit.

A felmérés készítői szerint a járvány után a távmunka elterjedtebb lesz, mint előtte volt, nem szorul vissza a korábbi szintre.

Az 5,5 millió lakosú Finnországban jelenleg mintegy egymillió ember dolgozik távmunkásként, az Európai Unió tagállamai közül – arányait tekintve – a legtöbben és a leggyorsabban a skandináv országban váltottak távmunkára a járvány alatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.