A járvány hatására felgyorsulhat a digializáció

A járványellenes intézkedések gazdasági következményeinek köszönhetően felgyorsulhat Németországban a feldolgozóipari, a szolgáltatóipari és közigazgatási digitalizáció az informatikai ágazati vállalatok szakmai képviseleti szervezete, a Bitkom tanulmánya szerint.

Forrás: MTI2020. 04. 01. 11:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A koronavírus-járvány felnyitotta a szemünket a digitális technológiák alkalmazásának gazdasági, közigazgatási és társadalmi jelentőségére. A válság ráébresztett bennünket a digitalizáció széleskörű bevezetésének feltétlen szükségességére” – jelentette ki Achim Berg, a Bitkom elnöke szerdán Berlinben.

Véleménye szerint túl sok idő veszett már kárba a digitalizáció kényelmes ütemű bevezetésével. Mostanra viszont eljött az ideje a digitális infrastruktúra mihamarabbi kiépítésének, az ügyviteli folyamatok digitalizálásának és a digitális üzleti modellekre való átállásnak.

A digitalizáció szükségessége a német gazdasági szereplők körében már széleskörű támogatottságra tett szert – mondta a Bitkom elnöke, utalva a húsz főnél több alkalmazottat foglalkoztató társaságok bevonásával januárban és februárban végzett felmérésük eredményére. Eszerint tíz közül kilenc gazdálkodó egység lehetőséget lát a digitalizációban, és mindössze öt százalékuk tekinti azt kockázatosnak.

Minden harmadik (34 százalék) tartja ugyanakkor nem egykönnyen kivitelezhető feladatnak a digitalizációra való átállást, egzisztenciális veszélyt azonban csak minden tizedik cég lát benne. Egy évvel ezelőtt 12 százalékuk tartotta egzisztenciális szempontból kockázatosnak működése digitalizálását, két évvel ezelőtt pedig még 24 százalékuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.