A jobboldali Nemzeti Párt bejelentette győzelmét az uruguayi elnökválasztáson

A jobboldali Nemzeti Párt csütörtökön Twitter-üzenetben bejelentette, hogy jelöltje, Luis Lacalle Pou nyerte az uruguayi elnökválasztást. Ezt követően nem sokkal ellenfele, Daniel Martínez elismerte választási vereségét.

Forrás: MTI2019. 11. 28. 22:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 46 éves Lacalle Pou – akinek apja Luis Alberto Lacalle korábbi uruguayi elnök, anyja pedig szenátor volt – a szavazatok 48,71 százalékát, míg a 62 éves Martínez, a kormányzó Frente Amplio (Széles Front) baloldali szövetség jelöltje a voksok 47,51 százalékát szerezte meg az elnökválasztás második, vasárnap tartott fordulójában. Mindezt úgy, hogy Martínez az elnökválasztás első fordulójában, október végén csaknem 40 százalékot kapott, míg Pou csak 29-et.

„Gratulálunk a megválasztott Luis Lacalle Pou elnöknek, akivel én holnap személyesen találkozom. Szívből köszönöm mindazoknak, akik bizalmat szavaztak nekünk” – írta Martínez Twitter-profilján.

Wilfredo Penco, az uruguayi választási bizottság alelnöke az EFE spanyol hírügynökségnek azt mondta: a szervezet nem fogja hivatalosan bejelenteni az elnök személyét addig, amíg „le nem zárul az utolsó szavazóurna”, de a Lacalle és Martínez közötti különbség olyan nagy, hogy a kormányzó szövetség jelöltje már nem tudja a saját javára megfordítani az eredményt.

Az új elnököt március 1-jén iktatják be öt évre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.