A két jelölt elárulta, hol várják a választási eredményeket

Trump csapata szállodában tartotta volna az eredményváró partit, az elnök azonban máshogy döntött.

Forrás: MTI2020. 11. 02. 22:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump, az újraválasztásáért küzdő amerikai elnök a Fehér Házban, demokrata párti kihívója, Joe Biden pedig a Delaware államban lévő Wilmingtonban berendezett eredményváró helyszínén várja majd a választási eredményeket kedden – jelentette be a Fehér Ház szóvivője, illetve Biden kampánytörzse hétfőn.

Kayleigh McEnany,a Fehér Ház szóvivője a Fox televíziónak adott interjújában beszélt arról, hgy Doanld Trump valószínűleg nem a washingtoni Trump-szállodában berendezett eredményváró rendezvényen, hanem a Fehér Házban lesz kedden este.

Trump kampánycsapata a múlt héten még úgy tervezte, hogy hagyományos eredményváró partit tartanak a szállodában, bár az elnök már akkor jelezte, hogy esetleg az Ovális Irodában marad és ott fogja várni az eredményeket, mivel a szövetségi fővárosban a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott intézkedések tiltják nagyobb létszámú összejövetelek megrendezését.

A Biden-kampány bejelentése szerint a demokrata párti elnökjelölt a Wilmingtonban tartott kampányvárón lesz, amelyet ugyanott rendeztek be, ahol a politikus augusztusban elfogadta pártja elnökjelöltségét.

Joe Biden a tervek szerint kedden este beszédet is mond. Családján kívül csatlakozik majd hozzá alelnökjelöltje, Kamala Harris és annak férje is. Biden évtizedek óta Wilmingtonban él.

Az amerikai álomra szavaz, aki a republikánusokra voksol

A republikánusokra leadott voks az amerikai álomra adott voks – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök az észak-karolinai Fayetteville-ben, négy tagállamot érintő kampánykörútjának első állomásán hétfőn.

„Kedden győzni fogunk ebben az államban is” – mondta Trump, hozzátéve: „a korábbinál is nagyobb győzelmet fogunk aratni”. Újraválasztása esetére további adócsökkentéseket, a rendőrség és a katonaság támogatását, a fegyvertartást biztosító alkotmánykiegészítés és a vallásgyakorlás szabadságának védelmét ígérte.

„Életpárti vagyok” – hangoztatta, amire a jelenlévők ovációban törtek ki.

Az elnök ostorozta a vetélytársa, Joe Biden demokrata párti elnökjelölt előnyét mutató közvélemény-kutatásokat, majd bírálta Joe Bident és fiát, a feltételezett korrupciós ügyekbe keveredett Hunter Bident. Az ifjabb Bidenről azt mondta: olyan, mint „egy porszívó, járja a világot, megy az apja után és felszedegeti a morzsákat”.

Trump lejátszott egy rövid videót is, amely – mint hangoztatta – összeállítás volt Joe Biden szótévesztéseiről vagy arról, hogyan vesztette el beszéd közben a fonalat és zavarodott bele a mondandójába.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.