A koronavírus elleni oltóanyag méltányos elosztásában egyeztek meg

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke nyilatkozott a tagországok állam- és kormányfőinek rendkívüli online értekezlete kapcsán.

Forrás: MTI2020. 10. 30. 8:17
null
Charles Michel Fotó: Olives Hoslet Forrás: AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai uniós tagországok vezetői abban állapodtak meg, hogy amint elérhetővé válik a koronavírus elleni biztonságos oltóanyag, méltányos módon osztják el az uniós országok között – közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az uniós tagállamok vezetőinek informális videókonferenciáját követően csütörtökön.

Az Európai Tanács elnöke elmondta, hogy a koronavírus-járvánnyal foglalkozó nem hivatalos videókonferencián egyetértettek abban, hogy a leendő vakcinát méltányosan osztják majd el a tagállamok között.

A világjárvány elleni küzdelem kapcsán megerősítették a fontosságát a kollektív erőfeszítéseknek, valamint hangsúlyozták a járványról és a készülő oltóanyagokról szóló álhírek visszaszorításának a szükségességét is.

Michel az Európa-szerte romló járványhelyzet miatt hívta össze az EU-tagországok állam- és kormányfőinek rendkívüli online értekezletét. Véleménye szerint szükségessé vált a védekezésnek az eddiginél is szorosabb uniós összehangolása, a gyakorlati teendők megvitatása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.