A koronavírus-törvényt bírálja a LIBE szakbizottság

Ha nem lenne járványhelyzet Európában, az Orbán-kormánnyal szemben kritikus LIBE egy delegációja épp Magyarországon vizsgálódna a hazai jogállamisággal összefüggésben.

2020. 03. 24. 18:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arra számítani lehetett, az Európai Parlament állampolgári jogi bizottsága (LIBE) is megszólalt a magyar koronavírus elleni védekezésről szóló törvény ügyében.

A balliberális többségű szakbizottság friss közleményében aggodalmát fejezte ki a tervezet miatt, mondván: a tagállami intézkedéseknek minden esetben biztosítaniuk kell az alapvető jogok, a jogállamiság és a demokratikus alapelvek érvényesülését. Mint írták, aggasztónak találják a magyarországi veszélyhelyzet kiterjesztését. Egyúttal arra kérték az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja meg a magyar kormány javaslatának uniós szerződésekkel való összeférhetőségét.

Ha nem lenne járványhelyzet Európában, az Orbán-kormánnyal szemben kritikus LIBE egy delegációja épp Magyarországon vizsgálódna a hazai jogállamisággal összefüggésben. A távmunkában lévő EP egyébként csütörtökön tart rendkívüli vitanapot a koronavírus miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.