A külföldi befektetések növelését ígéri az új ecuadori elnök

A bankár Guillermo Lasso nyerte meg az elnökválasztás tegnapi második fordulóját.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 04. 12. 10:20
ARAUZ, Andrs; LASSO, Guillermo
Guayaquil, 2021. április 12. Guillermo Lasso konzervatív elnökjelölt támogatóival ünnepel az ecuadori Guayaquilban 2021. április 11-én, miután megnyerte az elnökválasztás második fordulóját. Az ecuadori Nemzeti Választási Tanács közlése szerint a szavazatok 97 százalékának megszámlálása nyomán Lasso a voksok 52,5 százalékát kapta, míg a baloldali Andrés Arauz csak 47,5 százalékot. MTI/AP/Angel Dejesus Fotó: Angel Dejesus
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ecuadori elnökválasztás első fordulóját februárban fölényesen megnyerő Andrés Arauz alulmaradt a tegnap tartott második fordulóban Guillermo Lassóval szemben. Az ecuadori Nemzeti Választási Tanács közlése szerint a szavazatok 97 százalékának megszámlálása nyomán Lasso a voksok 52,5 százalékát kapta, míg Arauz a 47,5 százalékát. Februárban Arauz a voksok 33 százalékát szerezte meg, míg Lasso nem egészen húsz százalékot kapott. A többi szavazaton további 14 jelölt osztozott.

Guillermo Lasso konzervatív elnökjelölt támogatóival ünnepel, miután megnyerte az elnökválasztás második fordulóját
Fotó: MTI/AP/Angel Dejesus

A 36 éves, közgazdász végzettségű, baloldali jelölt Arauz máris elismerte vereségét. Programjában egymilliárd amerikai dollárnyi (mintegy 296 milliárd forintnyi) közvetlen segélyt ígért családoknak. A bankár Lasso a külföldi befektetések növekedését és az olajkitermelés élénkítését ígéri. Győzelmét üdvözölheti a külföldi tőke, mivel Lasso a piacgazdaság híve.

Mint korábbi elemzésünkben írtunk róla, az egyenlítői országában súlyos gazdasági válság tombol, a pandémia csak tovább növelte a munkanélküliséget, a lakosság pedig kiábrándult a politikai elitből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.