A Lego LMBTQ-kollekciót dob piacra

Ismét működésbe lépett az Etna; Marokkó nem engedi vissza Spanyolországba a madridi nagykövetet. Oltásmegtagadás miatt menesztették az egészségügyi személyzetet az olasz idősotthonból; a Lego először dob piacra LMBTQ-kollekciót.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 05. 21. 14:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét működésbe lépett az Etna

Május 19-én az éjszakai órákban sűrű füst és lávafolyam tört ki a szicíliai vulkánból, mely több kilométeres távolságból is látható volt. A rendkívüli látványosság 1 óra 34 perckor kezdődött, és 4 óra körül érte el csúcspontját, majd hajnalra lecsillapodott. Jelenleg egy gyengébb lávafolyam maradt aktív a dél-nyugati oldalon. Az Olasz Nemzeti Geofizikai és Vulkánológiai intézet (INVG) szerint az Etna működése csökken, jelenleg a középszakaszban van.

Forrás: ANSA

Marokkó nem engedi vissza Spanyolországba a nagykövetét

Marokkó nem engedi vissza Spanyolországba a nagykövetét, míg a kormány nem tisztázza Brahim Ghali ügyét. A hét elején migrációs válság alakult Spanyolországban, amikor több mint nyolcezer illegális bevándorló tört be Ceutába egy diplomáciai összetűzés következményeként. Spanyolország titokban egy logroñói kórházba szállította Marokkó ellenségét, a Nyugat-Szahara függetlenségéért küzdő mozgalom vezetőjét, Brahim Ghalit.

Marokkó közölte: „Amíg Spanyolország nem ad egyértelmű és tiszta magyarázatot arra, hogy miért tette ezt, és nem tanúsít tiszteletet Rabat irányába, addig nem engedi vissza a hét elején konzultációra hazahívott madridi nagykövetét.” Sőt hozzáfűzték, hogy mindaddig, amíg ez nem történik meg, „Madridnak további migrációs krízissel is számolnia kell”. Pedro Sánchez spanyol kormányfő és a kormánytagok többsége úgy reagált: „Spanyolország nem hajlandó engedni semmiféle zsarolásnak.”

Forrás: 20 minutos, El Pais

A vakcinát visszautasító személyzetet menesztették egy olasz idősotthonból

Tizennyolc személytől volt kénytelen megválni az idősek gondozására szakosodott San Giovanni Lupatoto alapítvány, amiért nem voltak hajlandók beoltatni magukat koronavírus ellen.

A 640, önellátásara alkalmatlan idős személy befogadására kialakított intézmény úgy ítélte meg, hogy veszélyforrást jelentenek az oltástagadó személyek. Az elmúlt időszakban több alkalommal alakult ki koronavírus-gócpont a be nem oltott személyek helytelen döntéséből adódóan – magyarázta az intézet igazgatósága, arra hivatkozva, hogy felelősséggel tartozik minden egyes elhelyezett idős egészségéért.

Forrás: ANSA

A Lego piacra dobja az LMBTQ-mozgalom szivárványszíneire festett kollekcióját

A világszerte júniusban ünnepelt melegbüszkeség hónapja (Pride Month) előtt néhány nappal a Lego bejelentette, hogy 72 éves fennállása óta először piacra dobja az LMBTQ-közösséggel szolidaritást vállaló és az őket szimbolizáló szivárvány színeire festett játékkollekcióját.

Az új játékszettet a gyártó a Mindenki csodálatos névre keresztelte. Matthew Ashton, a Lego vállalatnál a dizájnért felelős alelnök elmondta: – Egy olyan játékot szerettünk volna létrehozni, amely szimbolizálja az emberek közötti egyenlőséget, és amely ennek megfelelően befogadó mindenkivel szemben, függetlenül attól, hogy ki kit és hogyan szeret. Minden ember egyszeri és megismételhetetlen, és egy kicsivel több szeretettel és elfogadással mindannyian szabadabbnak érezhetjük magunkat a bőrünkben – hangsúlyozta az alelnök.

Forrás: NBC NEWS

A borítóképen az LMBTQ-tematikájú legókészlet Fotó: Youtube.com/képernyőkép

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.