A lengyel kormányfő szerint az oltásban való részvétel hazafias kötelesség

Sajnos sokan nem működnek együtt a korlátozások betartásával, amire jó példa a tüntetéssorozat a főváros utcáin – mondta Morawiecki.

Forrás: v4na hírügynökség2020. 12. 23. 9:25
MORAWIECKI, Mateusz
Vars, 2020. december 10. Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnk nyilatkozik a sajt kpviselinek a Varsbl Brsszelbe tart replgp fedlzetn 2020. december 10-n. A kormnyf az Eurpai Uni llam- s kormnyfinek ktnaposra tervezett cscsrtekezletn vesz rszt. MTI/EPA/PAP/Radek Pietruszka Fotó: MTI/EPA/PAP/Radek Pietruszka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hallgassunk a józan észre”, jelentette ki Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő. Elmondta a fertőzéshullámot csak a vakcinálással lehet megtörni. Hozzátette, sajnos sokan nem működnek együtt a korlátozások betartásával, amire jó példa a tüntetéssorozat a főváros utcáin, amit az ellenzék is támogatott – olvasható a v4na.com oldalon.

– Rettenetesen sajnálom, hogy az Európai Unió tagjaiként le vagyunk maradva más országoktól ebben az égető kérdésben – fogalmazott Mateusz Morawiecki az uniós vakcinálási helyzetről.

A Gazeta Polskának adott interjújában elmondta, minden vakcina nélkül eltelt nap egy tragédia, és hatalmas veszteséggel jár gazdasági szempontból is. A kormányfő beszámolt róla, hogy korábban az Európai Bizottságban és a tanácsban is felszólalt a vakcina engedélyeztetésének felgyorsítása érdekében. – Örülök, hogy meghallották, amit mondtam, és minden jel arra mutat, hogy már a tervezettnél korábban sor kerülhet az oltások megkezdésére a közösségben – akár idén is – fogalmaz Morawiecki.

A miniszterelnök elmondta, hogy a koronavírus-járvány napi pár száz fertőzöttel indult, és ha a harmadik hullám csak ötöd akkora növekedést hoz, mint a második, akkor is ötvenezer napi fertőzöttel kell számolni Lengyelországban. – Ebben az esetben a negyedik védelmi vonalunk, a tartalékkórházaink lehet nem lesznek elegek és az egész egészségügyi rendszerünk kimerülhet és összeomolhat – jelentette ki.

– Láthattuk, hogy a vakcina működik és lehetetlen megtörni a fertőzési hullámokat és újraindítani a gazdaságot egy hatalmas oltási-sorozat nélkül – fogalmazott a kormányfő. Hozzátette, Lengyelország gazdasági jövője, a nép jövője és a következő generáció jövője is azon múlik, hogy legyőzzük-e a koronavírust vagy sem és hogy milyen gyorsan.

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.