A Magyar Katolikus Egyház adományaiból építik újjá az iraki Batnája lerombolt lakóházait

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) 500 ezer amerikai dollár (140 millió forint) összegű adományából építik újjá az iraki Batnája lerombolt lakóházait – közölte az MKPK szerdán az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 07. 03. 16:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt írták: az MKPK 2017 júniusában hirdetett online adománygyűjtést a közel-keleti keresztények megsegítésére. A gyűjtés elsődleges célja az volt, hogy támogassák az otthonaikból elüldözött keresztények hazatérését, lerombolt lakóházaik újjáépítését, a mindennapi élet feltételeinek megteremtését. Az MKPK a gyűjtés eredményeként 500 ezer amerikai dollárt juttatott el a bagdadi Apostoli Nunciatúrán keresztül a rászorulóknak.

Louis Raphael Sako káld katolikus pátriárka tájékoztatása szerint elkezdődött a lerombolt lakóházak felújítása az iraki Batnája városában. „Az anyagi támogatás nemcsak konkrét segítséget jelent az elüldözött családok számára, hanem a keresztény közösség testvéri szolidaritásának kifejeződése is. Alapja annak a reménynek, hogy Isten a legnehezebb helyzetben élők számára is előkészíti a jövőt és a békét” – fogalmaztak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.