A megbízott városvezető nyerte a gdanski főpolgármester-választást

A meggyilkolt gdanski főpolgármester, Pawel Adamowicz helyére kiírt időközi választáson a város eddigi megbízott vezetője, Aleksandra Dulkiewicz kapta a legtöbb szavazatot, a választók 82,2 százaléka voksolt rá – közölte a helyi választási bizottság hétfőn.

Forrás: MTI2019. 03. 04. 13:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A részvételi arány 48,7 százalékos volt. Az eddigi első főpolgármester-helyettes független jelöltként indult, a legerősebb lengyel ellenzéki párt, a Polgári Platform (PO), a parlamenten kívüli Demokratikus Baloldali Szövetség (SLD) és a nemrégen megalakult balliberális tömörülés, a Tavasz (Wiosna) támogatásával.

A másik két független jelölt közül Marek Skiba gdanski vállalkozó a szavazatok 5,9 százalékát nyerte el, Grzegorz Braun, a szélsőjobboldalhoz közel álló dokumentumfilm-rendező pedig 11,9 százalékos támogatottságra tett szert.

Az országos szinten kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) egyik jelöltet sem támogatta, saját jelöltet pedig nem indított.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.