A minisztériumokat felügyelő bizottság felállítását szavazta meg a görög parlament

A görög parlament megszavazta kedd este Kiriákosz Micotákisz konzervatív miniszterelnök törvénytervezetét, amely szerint bizottságot hoznak létre a minisztériumok felügyeletére.

Forrás: MTI2019. 08. 07. 7:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány reformok gyors keresztülvitelébe vágott bele rögtön azután, hogy a július eleji választások eredményeképpen megalakult. Micotákisz Új Demokrácia pártjának biztos többsége van a törvényhozásban, és a kormányzás első négy hetében már sok törvényt jóvá tudott hagyatni.

Az új bizottság feladata az lesz, hogy ellenőrizze: a minisztériumok késlekedés nélkül elvégzik-e feladataikat. A bizottság felállítása látszólag ellentétben áll a kormány céljával, hogy csökkenti a bürokráciát, noha a minisztériumok elszámoltathatóságán valóban javíthat.

Az ellenzék bírálja az új intézmény felállítását, szerintük fölösleges, csak arra jó, hogy a kormányfő bebetonozza a hatalmát, és korlátozza a minisztériumok autonómiáját.

Micotákisz éppen azzal érvel, hogy a törvényhozási folyamat túl nehézkes és bürokratikus volt eddig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.