A montanai kormányzó is versenybe száll az amerikai demokraták elnökjelöltségéért

Forrás: MTI2019. 05. 14. 18:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Steve Bullock montanai kormányzó kedden bejelentette, hogy a demokraták színeiben szeretne indulni a 2020-as amerikai elnökválasztáson.

Az 53 éves Bullock a kampányfinanszírozás reformját tűzte zászlajára.

A kormányzót 2016-ban újraválasztották a konzervatív Montanában annak ellenére, hogy a helyi szavazók nagy része Donald Trump republikánus jelöltre voksolt a 2016-os elnökválasztáson.

„Egy olyan állam demokrata kormányzója vagyok, amelyben Trump 20 százalékponttal nyert, így nem tehetem meg, hogy csak azokkal beszélek, akik egyetértenek velem” – mondta Bullock abban a videóban, amelyben bejelentette indulását.

Bár a kormányzó szűkebb hazájában nagy népszerűségnek örvend, országos szinten alig ismerik és támogatottsága is alacsony. Ahhoz, hogy a demokraták elnökjelöltje lehessen, olyan befolyásos politikusokkal kell megküzdenie, mint Joe Biden korábbi alelnök, valamint Bernie Sanders vermonti szenátor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.