A Moody's rontotta Hongkong adósbesorolásának a kilátását

Az eddigi stabilról a leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta Hongkong hosszútávú adósbesorolásának a kilátását a Moody's hétfőn – közölte a Financial Times.

Forrás: MTI2019. 09. 16. 23:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi hitelminősítőnél Hongkong adósosztályzata továbbra is felső kategóriájú, „AA2”. A Kínán belül különleges közigazgatási státusszal bíró Hongkong adósbesorolásának a kilátásrontását a Moody's azzal indokolta, hogy a kormányzat hatékonyságát gyengítik a hosszabb ideje tartó zavargások, ami így már nem éri el azt a szintet, ami mellett az adósi minősítést korábban stabil kilátással látták el.

A Moody's szerint félő továbbá, hogy a zavargások miatt Hongkong, mint a világ egyik kereskedelmi és pénzügyi központja, veszít szerepéből. Szeptember 6-án egy másik vezető hitelminősítő, a Fitch Ratings drasztikusabb döntést hozott és egy fokozattal, az addigi „AA pluszról” „AA”-ra gyengítette Hongkong adósbesorolását, és az új osztályzatot negatív kilátással látta el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.