A német vasút költségén üdültek a lakók a vágányjavítás alatt

Szállodában „üdült” egy német pár, míg a vasút nagy zajártalommal járó vágányjavítást végzett otthonuk mellett egy-egy hétvégén, a költségeket a Német Államvasutak (DB) állta.

Forrás: MTI2019. 06. 17. 13:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Heinz Dieter Kimpel és felesége, aki a Rajna partján fekvő Kaubban lakik, májusban egy hétvégét tölthetett szállodában az észak-rajna-vesztfáliai Grevenbroichban, amely kétórányi autóútra fekszik a lakhelyüktől, és egy hétvégét a jóval távolibb, ám számos kikapcsolódási lehetőséget kínáló bajorországi Bad Kissingen fürdővárosban. A középkategóriás szállodai szobák éjszakánkénti 80 eurós költségét a Német Államvasutak (DB) állta. A házaspár elégedett azzal, ahogyan a vasúttársaság megkímélte őket a vágányjavítás éjszakai zajától.

Ha otthonukban maradtak volna, egész éjjel a pályamunkásokat az áthaladó vonatok veszélyére figyelmeztető sziréna hangját hallgathatták volna.

Az esettel kapcsolatban a DB szóvivője elmondta, hogy a vasút menti, zajártalommal sújtott lakosok közül távolról sem mindenki kap „olcsó üdülést”, általában igyekeznek elkerülni az éjszakai munkavégzést vagy a minimálisra leszorítani a lármát, amivel a munka jár, olykor mobil zajvédő falat helyeznek ki.

Az építési szabályzat zajártalomra vonatkozó előírásai határozzák meg, hogy ki jogosult szállodai elhelyezésre, ami csak ritkán fordul elő, a konkrét körülményektől függően. A középkategóriás szállodára a vasút tesz javaslatot, vagy az érintettekkel közösen választják ki – mondta el a szóvivő.

Az ügy kiváltotta azoknak a Kaub am Rhein-i lakosoknak a tiltakozását, akik ugyancsak szenvedtek az éjszakai munka zajától, de nem kaptak semmiféle kárpótlást, mert a munkaterülettől távolabb laknak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.