A politikába is egyre jobban beférkőzik a radikális iszlamizmus

A francia szenátus tagjai által összeállított jelentés szerint vészesen terjed a radikális iszlám gondolkodás a politikában, ezért javaslatokkal élnének annak féken tartására. Az iszlamista radikalizmus annyira elfajult, hogy a Cionista Világszervezet Izraelbe menekítené a francia zsidókat.

Forrás: v4na hírügynökség2020. 07. 14. 16:17
null
A járvány alatt meghosszabbították a jogosultságok idejét Fotó: Murtadzsa Latíf Forrás: MTI/EPA/Murtadzsa Latíf
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia szenátus az iszlám radikalizmust és az ellene való küzdelmet vizsgáló bizottsága egy 44 pontból álló javaslatcsomagot fogalmazott meg a radikális iszlám gondolkodás csökkentésére a politikában. A jelentés szerint a iszlám radikalizmus „sokféle formát ölthet, beette magát a társadalmi lét minden szegmensébe és új társadalmi alapvetéseket akar lefektetni, kihasználva az egyén szabadságát”.

Jacqueline Eustache-Brinio republikánus szenátor elmondta, hogy majdnem egész Franciaországot érinti az iszlám radikalizmus, és úgy fogalmazott: „Ezt nem fogadhatjuk el. Válaszolnunk kell, most vagy soha.”

A bizottság többek között javasolta, hogy a radikális Muszlim Testvériséggel kapcsolatban állók ne lehessenek imámok, követelte a teljes pénzügyi átláthatóságot a vallási szervezetek külföldi finanszírozásával kapcsolatban, valamint azt is javasolta, hogy a helyi pénztámogatást élvező iszlamista csoportok írjanak alá egy nyilatkozatot, amely szerint elismerik a köztársaság értékeit.

A helyzet komolysága abból is látszik, hogy a Cionista Világszervezet bejelentette, hogy a következő években több százezer embert menekítene Izraelbe, mivel az országban mindennap romlik a helyzet, nő a zsidóellenesség, amiért „behódolt az iszlám dzsihádnak”.

A szervezet helyi vezérigazgatója, Yaakov Hagoel szerint megérett az idő, hogy kimenekítsék a francia zsidókat, és a Jerusalem Post szerint már egyeztetett is az izraeli kormánnyal az első 50 ezer ember átszállításáról, hívja fel rá a figyelmet a Neokohn hírportál.

A kezdeményezés nem sokkal azután érkezett, hogy egy, a belbiztonsági szolgálat (DGSI) által közzétett jelentés szerint jelenleg országszerte 150 települést, kerületet vagy városrészt tartanak uralmuk alatt az iszlám radikálisok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.