A brit rákos betegek fele nem kap ellátást a járvány miatt

Hamarosan már a sürgős betegeket is elküldhetik a kórházak, ha a lakosság nem tarja be a korlátozásokat. A statisztikákból az is kiderül, hogy már a rákos betegek kezelései is nehezen megoldhatók a kórházak leterheltsége miatt, hosszú várólisták vannak és sokan még az első kezelést sem kapták meg – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 01. 10. 15:40
null
London, 2020. december 2. A londoni ExCel konferencia- és kiállítóközpont bejárata, ahol a koronavírus-járvány elsõ hullámában ideiglenes kórházat alakítottak ki 2020. december 2-án. Sajtóbeszámolók szerint a brit kormány elrendelte, hogy a hadsereg az erre a célra kijelölt épületekben a koronavírus elleni vakcina beadására alkalmas oltóközpontokat alakítson ki. Ezek közé tartozik a londoni ExCel konferencia- és kiállítóközpont, valamint az epsomi lóversenypálya épülete is. MTI/EPA/Vickie Flores Fotó: Vickie Flores
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Elkerülhető halálokra kell készülnünk”, jelentette ki a Timesnak írt írásában Chris Whitty brit tiszti főorvos. A professzor rámutatott, hogy az emberi felelőtlenség miatt a végletekig feszült az egészségügy befogadó kapacitása. Ez azt jelenti, hogy hamarosan már a sürgősségi ellátást is megtagadhatják a kórházakban.

A londoni ExCel konferencia- és kiállítóközpont bejárata, ahol ideiglenes kórházat alakítottak ki 2020. december 2-án
Fotó: MTI/EPA/Vickie Flores

A tiszti főorvos azt is elmondta, hogy mindenki, aki ebben a kritikus helyzetben találkozgat a barátaival vagy a családjával anélkül, hogy az feltétlen indokolt volna, „csak egy újabb láncszem lesz” mások veszélyeztetésében. Az Egyesült Királyságban stabilan hatvanezer felett van a napi megbetegedésszám, és már nyolcvanezer halottja van a koronavírus-járványnak. Whitty szerint ráadásul a dolgok jelenlegi állása szerint még további húszezer halálesetre kell számítani.

A jelenlegi NHS statisztikák azt is megmutatják, hogy a kórházak csak felét kezelik azon rákos betegeknek, akiket amúgy ellátnának. A Telegraph arra is rámutatott, hogy mintegy tízezer fővel kevesebb nem covid-beteget tudnak csak ellátni a kórházakban, mint múlt hónapban. Londonban 3 840 rákos beteg vár első kezelésre több ideje, mint az előírt 62 nap, és a regionális kórházak leterheltsége miatt is több rákos beteg műtétét is elhalasztották.

A Public Health England regionális vezetője, Kevin Fenton a BBC-nek úgy fogalmazott, a járvány nemcsak a végletekig próbára teszi a kórházak teherbírását, de már nyilvánvalóan látszik, hogy meggátolja a sürgős segítségre szoruló betegeket abban, hogy hozzájussanak a megfelelő ellátáshoz – írja a V4NA Hírügynökség.

Korábbi cikkünkben azzal foglalkoztunk, hogy vajon hogyan érinti a brexit a magyar vállalkozásokat? A két fél közötti kereskedelemben érintett cégeknek érdemes figyelemmel kísérniük a változásokat.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.