A román nagykövet vette védelmébe Szabó Tímeát

Ennél valószínűleg nincs lejjebb – írta közösségi oldalán Szijjártó Péter.

2020. 04. 25. 13:44
SZAB Tmea
A képen Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője a miniszterelnökhöz intézett azonnali kérdése után az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 17-én Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ennél valószínűleg nincs lejjebb: a román nagykövet vette védelmébe Szabó Tímeát – írta közösségi oldalán a külgazdasági és külügyminiszter.

Szabó Tímea az Országgyűlésben azért támadta a magyar kormányt, mert az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközöket küldött a határon túli magyaroknak.

Ezek után Románia budapesti nagykövete azt írta a többi, Budapesten szolgáló nagykövetnek, hogy Szabó Tímeát fenyegetések és inzultusok sora érte. Ezért a román nagykövet egy levelet küldött Szabó Tímeának, amelyben kifejezi szolidaritását és reméli, hogy Szabó Tímea sértetlen maradt az őt ért inzultusok után – írta bejegyzésében Szijjártó Péter

A miniszter hozzátette: Szabó Tímea szerint tehát baj, hogy az erdélyi és székelyföldi magyarok maszkokat és védőruhákat kaptak az anyaországtól. A román nagykövetnek pedig tetszik, hogy vannak pártok a magyar országgyűlésben, amelyek így gondolkodnak. Megdöbbentő a román nagykövet nyilvánvalóan hazug hisztériakeltése, de ennél sokkal szégyenteljesebb az, hogy a magyar ellenzék és a román nagykövet közös platformra kerültek a határon túli magyarokkal szemben – írta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.