A söprési tilalom iskolaszünettel egészül ki Mexikóban a bozóttüzek légszennyezése miatt

A söprési tilalom iskolaszünettel egészül ki Mexikó fővárosában csütörtökön a bozóttüzek légszennyezése miatt.

Forrás: MTI2019. 05. 16. 8:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mexikó oktatásügyi minisztériuma nemcsak a 9 millió lakosú Mexikóvárosban, hanem annak további 11 millió fős szomszédságában is tanítási szünetet rendelt el, mert a levegőben az egészségre veszélyes szintre emelkedett a környéken több helyen égő növényzet füstje és pernyéje miatt az egészen apró részecskék aránya.

Mexikóban a tavasz rendre aszályos, és ilyenkor gyakran kap lángra a növényzet. Naponta átlagosan száz tűzhöz vonul ki rendszeresen csaknem négyezer tűzoltó.

A légszennyezettségi vészhelyzetet már kedden kihirdették Mexikóvárosban: tilos porral járó tevékenységet végezni, így például utcát, járdát söpörni, építőanyagokat szállítani.

A város vezetése ugyanakkor még mindig nem korlátozza a gépjárműforgalmat, mivel ezúttal nem az okozza a bajt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.