A szíriai erők visszavonulását sürgeti Erdoğan

Magyar Nemzet
2020. 02. 06. 12:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arra szólította fel tegnap Recep ­Tayyip Erdoğan török elnök a szíriai Idlíb tartományban előrenyomuló kormányerőket, hogy még februárban vonuljanak vissza a feszültségcsökkentési övezet határát jelentő török megfigyelőpontok mögé. Az államfő Ankarában, a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártjának frakcióülésén azt mondta, ezt közölte Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is keddi telefonbeszélgetésükön. A török elnök leszögezte: amennyiben Damaszkusz csapatai nem tesznek eleget a felszólításnak, országa „arra kényszerül, maga végezze el a munkát”.

Idlíb az ellenzéki fegyveresek utolsó bástyája, amely ellen a szíriai kormányerők tavaly áprilisban indítottak offenzívát orosz támogatással. Ankara – amely a mérsékelt felkelőket támogatja a konfliktusban – 2017-ben arról állapodott meg Moszkvával, hogy feszültségcsökkentési övezetet alakítanak ki a tartomány peremén, a korábbi demarkációs vonal mentén. Ezt követően Ankara megfigyelőpontokat hozott létre a zónában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.