A szíriai légvédelem ellenséges célpontokra lőtt Damaszkusz felett

Ellenséges célpontokra nyitott tüzet keddről szerdára virradóra a szíriai légvédelem Damaszkusz felett – jelentette az állami sajtó az éjszaka.

Forrás: MTI2019. 11. 20. 7:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A SANA hivatalos szíriai hírügynökség szerint több támadó rakétát megsemmisítettek.

Az AFP hírügynökség damaszkuszi tudósítója robbanásokat hallott, de részletekkel nem tudott szolgálni.

Az izraeli védelmi erők közölték, hogy harci gépeik több tucat iráni és szíriai célpontot támadtak a keddi szíriai rakétatámadás megtorlásaként. Egyebek mellett föld-levegő rakétákat indító állomásokat, katonai vezetési központokat, fegyverraktárakat és támaszpontokat vettek célba. Mintegy húsz célpontot találtak el, több mint felük iráni katonai központ és tábor volt, a többi pedig a szíriai hadsereg rakétaindító állásai, amelyekből célba vették az izraeli gépeket. Izrael nem támadta a Szíriába telepített Sz-300-as orosz légvédelmi rendszert, viszont célba vette és részben lerombolta a damaszkuszi repülőtéren azt az épületet, ahol a külföldi hadműveletekre szakosodott iráni al-Kudsz brigád főhadiszállása van – közölte az izraeli hadsereg.

A hírügynökségek emlékeztetnek arra, hogy az izraeli légvédelem kedd hajnalban elfogott négy rakétát, amelyet Szíriából indítottak el az ország felé.

Szíriai források beszámolói szerint pedig ezt követően négy robbanás történt a damaszkuszi repülőtérnél.

Hedi Silberman katonai szóvivő szerda reggel közölte, hogy a hadsereg felkészült minden eshetőségre, ideértve Irán esetleges válaszcsapását is. Mindazonáltal Szíriát tekintik felelősnek Irán ottani katonai jelenlétéért.

„Már korábban is világossá tettem, hogy aki kárt okoz nekünk, annak kárt okozunk. Ezt tettük most az iráni al-Kudsz brigáddal és a szíriai katonai célpontokkal is, miután előző nap rakétákkal támadták Izraelt” – jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.