A tanár után a város polgármesterét is megfenyegették

Tovább bonyolódik a halálosan megfenyegetett tanár ügye, több politikus is nyíltan kiállt mellette, ugyanakkor a település vezetőjét is megfenyegették, ezért védelem alá helyezték – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 02. 15. 17:48
null
Forrás: V4NA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább bonyolódik a halálosan megfenyegetett francia filozófiatanár, Didier Lemaire ügye. A tanárt még novemberben többen is halálosan megfenyegették, ezért azóta rendőri kísérettel jár be a munkahelyére. Több diákja is kérdőre vonta és néhány kollégája is rasszizmussal vádolta, mert kijelentette, hogy meg kell védeni a muszlim fiatalokat az iszlám befolyás fenyegetésétől.

A tanár mellett több politikus, többek között Valérie Pécresse, az Île-de-France régió elnöke és Renaud Muselier, a francia régiók egyesületének elnöke is nyíltan kiállt a Twitteren. Szerintük egyetlen tanárt sem lehet megfenyegetni azért, mert tiszteleg a lefejezett Samuel Paty emléke előtt és védi a republikánus értékeket.

A politikusok Trappes polgármesterének menesztését is kérik, amiért beavatkozott Didier Lemaire középiskolájának életébe.

A politikusok arra utaltak, hogy Trappes polgármestere, Ali Rabeh levélben fordult az iskola diákjaihoz, melyben azt írta, hogy ne hagyják magukat eltántorítani a céljaiktól és az ambícióiktól.

A megfenyegetett tanár, Didier Lemaire után azonban úgy tűnik, a település első embere következik, Ali Rabeh is halálos fenyegetéseket kapott, feljelentést tett és őt is védelem alá helyezték.

Rabeh a bejegyzésben megszólítja az ország vezető politikusait, Emmanuel Macron államfőt, Gérald Darmanin belügyminisztert és Valérie Pécresse-t, Île-de-France régió elnökét is, azt sérelmezve, hogy őt, mint a köztársaság egyik megválasztott képviselőjét is halálosan megfenyegették, mégsem veszi védelmébe egyik politikus sem.

A Twitter-bejegyzésre kisvártatva reagált az egyik megszólított, Valérie Pécresse, aki leírta, hogy mélységesen elítéli a köztársaság képviselőit ért mindenféle fenyegetést, de elítéli a polgármester megbocsáthatatlan hibáját is, aki egy középiskolában gyűlöletet kelt egy olyan tanár ellen, akit iszlamisták fenyegetnek.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.