A török parlament jóváhagyta katonák küldését Líbiába

A török parlament csütörtökön elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely felhatalmazza a kormányt arra, hogy katonákat küldjön Líbiába a nemzetközileg elismert kormány támogatására.

Forrás: MTI2020. 01. 02. 17:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tripoli székhelyű kormány erőit a Líbia déli és keleti részét ellenőrzése alatt tartó Halífa Haftar tábornok csapatai ostromolják, és azt állítják, hogy már tíz kilométerre megközelítették a főváros központját.

A török parlament egy évre adott felhatalmazást egy líbiai katonai beavatkozáshoz. A törvényjavaslatot a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) és szövetségese, a nacionalista Nemzeti Mozgalom szavazta meg, a szociáldemokrata, centrista és baloldali ellenzék elutasította. A szavazati arány 325:184 volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.