A török rendőrség őrizetbe vett húsz embert feltételezett dzsihadista kapcsolatai miatt

A török rendőrség terrorelhárító részlege őrizetbe vett hétfőn Ankarában húsz embert annak gyanújával, hogy kapcsolatban áll az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Forrás: MTI2019. 10. 28. 11:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beszámoló szerint az érintettek mind külföldiek, nemzetiségüket a hatóságok nem közölték. A gyanúsítottak illegális úton léptek be Törökországba – írta az Anadolu, majd hozzátette: a rendőrség az előállítottakat kiutasítás céljából átadja a bevándorlási hivatalnak.

Az NTV török hírtelevízió emlékeztetett: a razziát egy nappal azután hajtották végre, hogy Donald Trump amerikai elnök bejelentette, az amerikai különleges erők megölték Abu Bakr al-Bagdadit, az Iszlám Állam vezetőjét vasárnapra virradóra Szíria északnyugati részén.

Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnap hivatalos Twitter-fiókján üdvözölte a fejleményt, és a terrorizmus elleni közös harc mérföldkövének minősítette al-Bagdadi halálát.

Az Iszlám Állam dzsihadistái 2014 márciusa és 2017 januárja között tíz öngyilkos merényletet, hét egyéb robbanószerkezetes, valamint négy lőfegyveres támadást hajtottak végre Törökországban. A merényletekben 315 civil, 11 rendőr és két katona vesztette életét, 1206 ember pedig megsebesült.

A török hatóságok továbbra is rendszeresen hajtanak végre rajtaütéseket a terrorszervezet feltételezett tagjai és támogatói ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.