A vártnál jobban alakultak az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások a G20 csúcson

A várnál jobban alakultak és ígéretes alapot teremtettek a további egyeztetésekhez a G20-ak hétvégi csúcstalálkozóján az Egyesült Államok és Kína között folytatott kereskedelmi tárgyalások a kínai jegybank, a People's Bank of China kormányzója szerint.

Forrás: MTI2019. 07. 01. 20:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Véleményem szerint nagyon jó eredményt sikerült elérni, talán még jobbat is a reméltnél” – jelentette ki Ji Kang (Yi Gang), a kínai jegybank kormányzója a G20-ak csúcstalálkozójáról feltett újságírói kérdésre adott válaszában.

„Nehézségekkel és bizonytalanságokkal ezután is számolnunk kell, de összességében elmondható, hogy a két ország elnökei nagyon jó és konstruktív irányba terelték a jövőbeni tárgyalások menetét” – tette hozzá.

Az Egyesült Államok és Kína szombaton a G20-ak oszakai csúcstalálkozóján a kereskedelmi tárgyalások folytatásában állapodott meg azt követően, hogy Donald Trump amerikai elnök a feszültség oldása érdekében a tárgyalások idejére felfüggesztette a kínai termékek importvámjának kilátásba helyezett megemelését, valamint jelezte szándékát a Huawei kínai távközlési berendezés gyártó vállalat ellen elrendelt szankciók enyhítésére is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.