A volt F1-es csapatfőnök keményen bírálta az olasz kormányt

Giuseppe Conte olasz miniszterelnököt és kormányát bírálta Flavio Briatore, a Renault Forma-1-es csapatának egykori vezetője. Az olasz üzletember szerint a kormány „a vállalkozók ellensége”, és ha nem támogatják őket például jelentős adókedvezményekkel, Olaszország „sohasem fog kilábalni” a gazdasági válságból.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 05. 14. 18:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz kormány „a vállalkozók ellensége”, jelentette ki Flavio Briatore szerdán este, az olasz La Sette televízió politikai vitaműsorában. Az üzletember kifejtette: a kormány a gazdaság rossz állapota ellenére nem figyel a vállalkozókra, nem kéri ki a véleményüket és adókedvezmények helyett büntetéseket osztogat.

Példaként hozta fel a milánói étterem tulajdonosok esetét, akik az elmúlt napokban utcai éhségsztrájkot tartottak azért, hogy a kormány oldja fel a karantént és kinyithassanak.

„Conte és miniszterei ideológiailag vannak a vállalkozók ellen. Ezekkel az emberekkel, akik most a döntéseket hozzák, Olaszország sohasem fog kilábalni ebből a válságból”

– hangoztatta Briatore, aki maga is éttermeket üzemeltet többek között Milánóban, Rómában és Szardínia szigetén. A Benetton és a Renault Forma-1-es csapatok egykori vezetőjének televíziós szereplését Matteo Salvini, az ellenzéki Lega Nord vezetője is megosztotta a közösségi médiában.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.