A WHO igazgatója kezelhetőnek tartja a járvány

Forrás: MTI2020. 03. 12. 14:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezelhetőnek nevezte Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója csütörtökön a világjárvánnyá nyilvánított koronavírus-fertőzést, leszögezte azonban azt is, hogy mindent meg kell tenni a továbbterjedés megelőzéséért.

„Nem harcolhatunk a vírus ellen anélkül, hogy tudnánk, hol van. Ez azt jelenti, hogy szemmel kell tartani, izolálni kell, tesztekre van szükség, és minden egyes esettel külön kell foglalkozni azért, hogy megtörjük a továbbfertőzés láncolatát” – szögezte le Gebrejeszusz Genfben a WHO-tagállamok képviselőinek találkozóján.

A világszervezet szerdán minősítette több kontinensre kiterjedő világjárványnak, azaz pandémiának a Kínából kiindult COVID-19 koronavírus-fertőzést.

„Ez nem jelenti azt, hogy az országoknak fel kellene adniuk a küzdelmet, enyhíteni a terjedés megakadályozásért tett intézkedéseket” – mondta Gebrejeszusz hozzátéve, hogy minden országnak kényes egyensúlyt kell találnia intézkedéseiben az egészség védelméért, továbbá a gazdasági, társadalmi széthullás megakadályozásáért az emberi jogok tiszteletben tartása mellett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.