Alapjogokért Központ: Karakteres politikust kellene brit miniszterelnöknek választani

Pócza István pénteken azt mondta, az új miniszterelnöknek vissza kell nyernie a választók bizalmát ahhoz, hogy a párt ne a teljes eltűnés irányába haladjon.

Forrás: MTI2019. 06. 07. 10:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője szerint a brit konzervatív frakciónak karakteres, határozott politikust kell miniszterelnöknek választania ahhoz, hogy a Konzervatív Párt ne omoljon össze.

Pócza István pénteken az M1 aktuális csatornán azt mondta, az új miniszterelnöknek vissza kell nyernie a választók bizalmát ahhoz, hogy a párt ne a teljes eltűnés irányába haladjon.

Az európai parlamenti választások eredménye azt mutatja, hogy a választók más politizálást várnak el, a Konzervatív Párt ugyanis csak az ötödik helyen végzett – tette hozzá.

Az elemző szerint Boris Johnson volt külügyminiszter és Michael Gove környezetvédelmi miniszter a legesélyesebb a miniszterelnöki pozícióra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.