Alkotmányozó bizottság jön létre Szíriában

António Guterres ENSZ-főtitkár New Yorkban jelentette be, hogy a szíriai konfliktus érintettjei megállapodásra jutottak.

Forrás: MTI2019. 09. 23. 18:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megállapodásra jutottak a szíriai konfliktus érintettjei az alkotmányozó bizottság létrehozásáról – jelentette be hétfőn António Guterres ENSZ-főtitkár New Yorkban.

A világszervezet csúcsdiplomatája szerint az ENSZ égisze alatt létrehozandó testület a következő hetekben fog összeülni Genfben.

Guterres úgy fogalmazott, hogy az új szíriai alkotmány kidolgozásával megbízott testületnek „a tragédiából kivezető út” kezdetének kell lennie.

Az ENSZ egy új politikai rendezési folyamat beindításának reményét fűzi az alkotmányozó bizottság megalakulásához a több mint nyolc éve húzódó polgárháború rendezése végett.

A bizottságról már 2018 tavasza óta folynak a kormány, illetve különböző ellenzéki csoportok között egyeztetések, amelyek mindeddig a 150 fős testület személyi összetétele miatt vallottak sorra kudarcot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.