Amerikában közel hatvanezer új fertőzést diagnosztizáltak hétfőn

Több mint 57 ezer új koronavírus-fertőzést regisztráltak hétfőn az Egyesült Államokban a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint.

Forrás: MTI2020. 07. 28. 9:12
null
Miami, 2020. július 8. Védõmaszkot viselõ emberek várnak bejutásra a Memorial Regional Kórházba a floridai Hollywoodban 2020. július 8-án 2020. július 7-én. A floridai hatóságok reggeli közlése szerint Floridában, az egyik legfertõzöttebb tagállamban 9989 új fertõzöttet és 48 új halálesetet regisztráltak egyetlen nap alatt. MTI/EPA Fotó: Cristobal Herrera-Ulashkevich
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legfrissebb adatok arról tanúskodnak, hogy csökken az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma. Az Egyesült Államokban a járvány kitörése óta összesen 4 200 000-nél is több fertőzöttet regisztráltak, és a vírus okozta Covid-19-ben és a szövődményeiben több mint 147 ezer amerikai hunyt el.

Hétfőn Donald Trump amerikai elnök Észak-Karolinába, Mike Pence alelnök pedig Floridába látogatott. Mindketten vakcina-fejlesztéssel foglalkozó biotechnológiai vállalkozásoknál jártak.

Trump az észak-karolinai Morrisville-ben kifejtette: őt úgy tájékoztatták, hogy akár már az év vége előtt is készen lehet egy hatékony oltóanyag az új típusú koronavírus ellen. „Nagyon pozitív dolgokat hallottam, szerintem jól haladnak a dolgok” – mondta az elnök, aki ezúttal is arcmaszkot viselt. Egyben arra biztatta az amerikaiakat, hogy tartsák be az óvintézkedéseket, köztük a társadalmi távolságtartásra vonatkozó ajánlásokat, a szigorú higiéniai szabályokat, kerüljék a nagy tömegeket, és hordjanak arcmaszkot, amikor az szükséges. Bizakodóan nyilatkozott a gazdaság talpra állását illetően is.

Az amerikai kormányzat március óta 6,3 milliárd dollárt fordított különböző – egymással is versengő – gyógyszergyártók támogatására, az új típusú koronavírus elleni oltóanyag kifejlesztésére. Ezenkívül több milliárddal támogatja a Covid-19 kezelését segítő terápiákat is.

Mike Pence Stephen Hahnnal, az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) vezetőjével együtt tett látogatást Floridában. Az alelnök a Miami Egyetemen a kutatókkal tartott kerekasztal-beszélgetésen vett részt. A tudósok arról számoltak be, hogy a vakcinakísérleteik már az utolsó szakaszba jutottak. Pence leszögezte: a kormányzat nem sürgeti a folyamatot. „Azt akarjuk, hogy a vakcina ne csak hatékony, hanem biztonságos is legyen” – fogalmazott. Stephen Hahn hozzáfűzte: az FDA a kísérletekkel egyidejűleg ellenőrzi az adatokat és a részeredményeket.

Miamiban ötszáz önkéntesnek már beadtak kísérleti oltóanyagot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.