Amerikai katonákat vettek őrizetbe embercsempészet gyanújával

Több mint egytucatnyi amerikai katonát vettek őrizetbe egy kaliforniai katonai bázison embercsempészet és kábítószer-fogyasztás gyanújával – jelentette be közleményben az amerikai hadsereg csütörtökön.

Forrás: MTI2019. 07. 26. 6:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kaliforniai San Diego mellett található Pendleton támaszponton – amely a tengerészgyalogság egyik legfontosabb katonai bázisa – tizenhat tengerészgyalogost gyanúsítanak azzal, hogy Mexikó felől érkező illegális bevándorlókat csempésztek az Egyesült Államok területére. A hadsereg közleménye szerint a katonákat csütörtökön kihallgatták, és még aznap őrizetbe is vették őket.

A kommüniké nem részletezte a feltételezett bűncselekményeket, csupán annyit közölt, hogy „emberkereskedelemtől kábítószer-kereskedelemig terjedő, különböző törvényellenes cselekedetekről” van szó.

A tengerészgyalogság július elején indította meg a vizsgálatot, miután egy határ menti járőrözés során három migránst találtak tengerészgyalogosok járőrkocsijában. A két amerikai katonát és az illegális bevándorlókat kihallgatták.

Kiderült, hogy a tengerészgyalogosok fejenként 8 ezer dollárt (több mint 2,3 millió forintot) kértek el a menekültektől. Ennek nyomán indult meg a szélesebb körű vizsgálat és göngyölítették fel a bűncselekmények egész sorát.

A csütörtökön őrizetbe vett tizenhat tengerészgyalogos mellett további nyolc katonát hallgattak ki kábítószer-fogyasztás miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.