Anarchia Európában: ide vezet, ha aláássák a rendőrség tekintélyét

Egymást érik a rendőrök elleni támadások, szaporodnak a sokkoló videók a közösségi médiában a BLM-tüntetések kapcsán. Az északkelet-londoni Hackney-ben szerdán négy fekete férfi a nyílt utcán támadott meg egy egyenruhás rendőrt, a földre teperték és baseballütővel fenyegették. A svédországi Malmőben a BLM-es anarchisták egyenesen a rendőrség feloszlatását követelték – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 06. 11. 22:14
Protest against the death in Minneapolis police custody of African American man George Floyd, in St. Louis, Missouri
MINNEAPOLIS-POLICE/PROTESTS-ST LOUIS Fotó: Lawrence Bryant Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A rendőrség nem a társadalom bokszzsákja” – jelentette ki Ken Marsh, a londoni Fővárosi Rendőrök Szövetségének vezetője, miután az egyik kollégáját intézkedés közben megtámadták a nyílt utcán. A támadásról telefonos videó is készült. A felvételen egy egyenruhás rendőr látható, aki a földre teper egy színes bőrű férfit az északkelet-londoni Hackney-ben. Néhány helyi járókelő – három színes bőrű férfi – társuk segítségére siet, egyikük baseballütőt tart a kezében. Vélhetően csak az akadályozta meg őket, hogy használják is a baseballütőt, hogy a földre került rendőr kolléganője útjukba állt és rádión erősítést kért.

Halálos fenyegetések érik a rendĹ‘röket

Halálos fenyegetések érik a rendőröket

A kormány felfüggeszti azt a rendőrt, akinél a rasszizmus gyanúja felmerül...

Norman Brennan@NormanBrennan

Colleagues/Friends; This is a part of the earlier video clip that I couldn’t attach to the one that I posted relating to the dreadful attack on Two MET Officers today in Hackney London; Please Watch I’m certain like me you will be absolutely disgusted!! Your thoughts please??

Embedded video

2,318

A támadás után egy 20 és egy 38 éves férfit letartóztattak hivatalos személy elleni erőszak miatt, a megtámadott rendőrök könnyű sérüléseket szenvedtek.

Corey Owens@ItzCoreyO_

pic.twitter.com/A6jL3pR3Rv That video is 2 officers basically getting attacked. What the hell is going on in society these days? (Little side note for you all assaulting anyone is not ok. So why is assaulting a police officer ok? At the end up of it the police end up helping you!!!

Embedded video

3

Katie Hopkins

@KTHopkins

Police horses attacked with missiles & a bike.

Despicable. This lot just want violence. No reason. No rationale. Just for the adrenaline rush. #londonprotests

Embedded video

7,417

4,414 people are talking about this

Priti Patel brit belügyminiszter a Twitteren elítélte a rendőrök elleni támadásokat, döbbenetesnek, sokkolónak és szégyenteljesnek nevezve azokat.

Priti Patel

@pritipatel

Sickening, shocking & disgraceful.

My thoughts are with the outstanding @metpoliceuk officers who were subject to this disgusting violent attack. https://twitter.com/pfew_chair/status/1270817706766471173

John Apter@PFEW_Chair

Horrific, stomach churning scenes. Disgusting behaviour from those who attack the officers, those who film what’s going on and those who do nothing. They are cowards, the lot of them. As for my colleagues, I stand with you and so do the the vast majority of the public. https://twitter.com/skymarkwhite/status/1270811697700384768

10.6K

4,105 people are talking about this

Európa több városát, így a franciaországi Lyont és Brüsszelt is elérte a rendőrség elleni erőszakos támadássorozat. A svédországi Malmö városában, ahol az országban a legmagasabb a bevándorlók által elkövetett bűnesetek száma, a BLM-tüntetők olyan szórólapokat terjesztettek szerdán, amelyekben a rendőrség felszámolására szólítottak fel. Az anarchisták azt is megemlítették, hogy támogatják a kiutasításra ítélt migránsokat is – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.