Aretha Franklin három végrendeletet is hátrahagyott

Hónapokkal a soul királynője, Aretha Franklin halála után három kézzel írott végrendeletét is megtalálták detroiti külvárosi otthonában, az egyiket a nappaliban a párnák alatt – mondta el hétfőn Franklin ügyvédje.

Forrás: MTI2019. 05. 21. 21:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utolsó végrendelet dátuma szerint 2014 márciusában készült, ebben a dokumentumban az énekesnő családtagjaira hagyja értékeit. Az írás néhol nagyon nehezen olvasható, a négyoldalas végakaratban több szót is átírt Franklin és a margóra is jegyzetelt.

Franklin 76 évesen tavaly augusztusban hunyt el hasnyálmirigyrák következtében. A család ügyvédjei és a családtagok halálakor azt nyilatkozták, hogy az énekesnőnek nem volt végrendelete, ám május elején három kézzel írott végakarata is előkerült.

A két korábbi végrendelet 2010-ben készült és egy szekrényben találták meg az után, hogy előkerült a kulcs, amivel be volt zárva.

A 2014-es végrendelet egy spirál jegyzetfüzetben volt a párnák alatt – mondta el David Bennett, a Franklin-hagyaték ügyvédje.

Bennett, aki több mint 40 évig volt Franklin ügyvédje, hétfőn nyújtotta be a bíróságra a megtalált iratokat. Egyúttal azt is közölte a bíróval, nem biztos abban, hogy a végakaratok legálisak, és megfelelnek Michigan állam törvényeinek. A bíróság június 12-én tárgyalja az ügyet.

Az ügyvéd közölte, hogy a végrendeleteket Franklin négy fia, illetve ügyvédjeik is megkapták, ám egyelőre nem született megállapodás arról, hogy elismerik-e hitelesnek. A hagyaték közleménye szerint az énekesnő két fia kifogást emelt a végrendeletek ellen.

Áprilisban egy bíróság elrendelte, hogy szakértők mérjék fel Franklin hagyatékát, köztük vagyonát, személyes tárgyait, fellépőruháit és háztartási felszereléseit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.