Ásta, majd beleesett

A bukott holland elnök pár hónapja még – miközben már javában sértette a törvényt – a jogállamiság hiányával vádolta hazánkat.

2021. 01. 18. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olvasom, hogy néhány napja lemondásra kényszerült a holland kormány. Mark Rutte kabinetje valami cifra, hónapok óta tartó családtámogatási botrányba bukott bele. Az ügyben kutakodó ombudsman és a parlament vizsgálóbizottsága ugyanis kiderítette, hogy a jelenlegi harmadik és a korábbi Rutte-kormányok is felelősek ártatlan holland családoknak okozott megpróbáltatásokért. (Állítólag 2012-től kezdődően több száz família került súlyos anyagi helyzetbe, miután a holland adóhatóság alaptalanul csalóként kezelte őket, s emiatt megvonta tőlük a gyermekgondozási támogatást; sőt számos esetben több ezer euró visszafizetésére is kötelezte a családokat – mindezt Rutte kormányának hallgatólagos jóváhagyásával.)

Számunkra az egész attól igazán érdekes, merthogy pár hónapja ugyanez a Mark Rutte (miközben már javában sértette a törvényt) – a jogállamiság hiányára hivatkozva – pénzbüntetéssel fenyegette meg Magyarországot, sőt még egy hazánk nélküli új Európai Unió ötletét is fölvetette. Sok egyéb mellett a családpolitikánkat is kritizálta a hollandus ember. Harsány fellépésén Orbán Viktor is elképedt.

A Népszava derűs hírmagyarázója akkor azon szellemeskedett, hogy miniszterelnökünk valójában csak azért lett mérges, mert a hollandok jobban fociznak, mint mi. Ráadásul Mark Rutte sem a disznóvágást, sem a szotyolázást nem kultiválja. Hehe…

Kíváncsi vagyok, most humorizál-e majd a kolléga azon, hogy mondjuk: itt ez a Rutte-ügy, vajon mikor kezd vizsgálódni a hetes cikkelyre szakosodott (amúgy szintén hollandus) Judith Sargentini? Tartok tőle, ez neki már nem poén. Röhej.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.