Ausztráliában is újra terjed a járvány, szigorítások jönnek

Határozatlan időre lezárja Ausztráliában az Új-Dél-Walesszel közös határát Victoria állam a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

Forrás: MTI2020. 07. 06. 8:32
null
Emelkedett, de még mindi ezer fő alatt a napi új fertőzöttek száma
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Victoria állam kormányfője, Daniel Andrews hétfőn jelentette be a döntését. Mint fogalmazott, a járvány kezdete óta nem látott mértékben, 127-tel emelkedett az új fertőzöttek napi száma az utóbbi 24 órában. A járványgóc Ausztrália második legnépesebb városában, Victoria állam székhelyén, Melbourne-ben alakult ki. A fertőzöttek számának emelkedése miatt időközben már harminc külvárosban rendeltek el szigorú távolságtartási szabályokat és kilenc emeletes házat helyeztek vesztegzár alá.

Andrews június végén, a szigorítások újbóli elrendelésekor bejelentette, hogy a rendőrség fogja felügyelni a kijárási korlátozások betartását, a szabályszegők pedig pénzbüntetésre számíthatnak. A 24,5 milliós országban eddig mintegy 8586 fertőzöttet és 105 halálesetet regisztráltak a Covid–19-betegség következtében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.