Autóba rejtett pokolgép robbant Kabulban

Legfrissebb hatósági tájékoztatás szerint legkevesebb 14 ember meghalt és további 145 megsebesült, amikor szerdán öngyilkos merénylő robbantotta fel magát autójában az afgán főváros, Kabul egy rendőrségi épületének bejáratánál.

Forrás: MTI2019. 08. 07. 8:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 14 halálos áldozat közül 10 polgári személy, ahogyan 92 sebesült is – mondta újságíróknak Naszrát Rahími afgán belügyi szóvivő. A támadásban négy rendőr is életét vesztette.

A helyi egészségügyi tárca közölte, hogy a sebesültek között nők és gyerekek is vannak.

Korábbi hírügynökségi jelentések arról szóltak, hogy a támadásnak 95 sebesültje van, halálos áldozatokról nem volt szó bennük.

A merénylet a főváros nyugati, zömében a síita hazara kisebbség által lakott részében történt. Szemtanúk szerint nagy erejű volt a detonáció, a környéket sűrű szürkésfekete füst lepte el.

A megtámadott épület homlokzata leomlott.

A tálib lázadók vállalták magukra az öngyilkos merénylet elkövetését.

Abdullah Abdullah afgán kormányfő a Twitteren elítélte a támadást. Azt írta: a terroristák célja az elnökválasztási kampány megzavarása.

Az elnökválasztást szeptember 28-án tartják. Eredetileg áprilisra írták ki, majd kétszer is elhalasztották biztonsági és szervezeti okokra hivatkozva. A tálibok kedden felhívásukban arra figyelmeztették az ország lakosságát, hogy bojkottálják a választásokat és ne vegyenek részt a választási kampány gyűlésein.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.