Az al-Kaida jelentkezett a tavalyi floridai lövöldözés elkövetőjeként

Az Arab-félszigeti al-Kaida nevű terrorszervezet jelentkezett annak a lövöldözésnek az elkövetőjeként, amelyben három amerikai tengerészgyalogos halt meg tavaly decemberben a floridai pensacolai légitámaszponton – tudatta az iszlamista szélsőségesek megfigyelésével foglalkozó SITE nevű központ vasárnap.

Forrás: MTI2020. 02. 02. 19:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A SITE közleménye szerint napvilágot látott egy hangfelvétel, amelyen a szervezet vezetője, Kászim ar-Rími arról beszél, hogy az Arab-félszigeti al-Kaida áll a lövöldözés mögött.

2019. december 6-án reggel egy szaúdi pilótanövendék három pisztolyával három embert agyonlőtt, nyolc másikat pedig megsebesített, mielőtt a helyszínre érkező rendőrök agyonlőtték a pensacolai haditengerészeti légitámaszponton. Az amerikai hatóságok január közepén állapították meg, hogy dzsihadista indíttatású terrortámadás történt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.