Az amerikai álomra szavaz, aki a republikánusokra voksol

Donald Trump amerikai elnök kampánykörútja egyik állomásán, Fayetteville-ben tartott beszédet.

Forrás: MTI2020. 11. 02. 21:00
TRUMP, Donald
Fayetteville, 2020. november 2. Az újraválasztásáért induló republikánus Donald Trump amerikai elnök egy kampányrendezvényen az Észak-Karolina állambeli Fayetteville repülõterén 2020. november 2-án, egy nappal az elnökválasztás elõtt. MTI/AP/Evan Vucci Fotó: Evan Vucci
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A republikánusokra leadott voks az amerikai álomra adott voks – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök az észak-karolinai Fayetteville-ben, négy tagállamot érintő kampánykörútjának első állomásán hétfőn.

„Kedden győzni fogunk ebben az államban is”

– mondta Trump, hozzátéve:

„a korábbinál is nagyobb győzelmet fogunk aratni”.

Újraválasztása esetére további adócsökkentéseket, a rendőrség és a katonaság támogatását, a fegyvertartást biztosító alkotmánykiegészítés és a vallásgyakorlás szabadságának védelmét ígérte.

„Életpárti vagyok”

– hangoztatta, amire a jelenlévők ovációban törtek ki.

Az újraválasztásáért induló republikánus Donald Trump támogatói egy kampányrendezvényen az Észak-Karolina állambeli Fayetteville repülőterén 2020. november 2-án, egy nappal az elnökválasztás előtt.
Fotó: Evan Vucci/MTI/AP

Az elnök ostorozta a vetélytársa, Joe Biden demokrata párti elnökjelölt előnyét mutató közvélemény-kutatásokat, majd bírálta Joe Bident és fiát, a feltételezett korrupciós ügyekbe keveredett Hunter Bident. Az ifjabb Bidenről azt mondta:

olyan, mint „egy porszívó, járja a világot, megy az apja után és felszedegeti a morzsákat”.

Trump lejátszott egy rövid videót is, amely – mint hangoztatta – összeállítás volt Joe Biden szótévesztéseiről vagy arról, hogyan vesztette el beszéd közben a fonalat és zavarodott bele a mondandójába.

Kilátásba helyezte, hogy pert indít, amennyiben Pennsylvaniában a választások után három nappal beérkezett levélszavazatokat is be akarják számolni az érvényes voksok közé. Ebben a tagállamban a helyi alkotmánybíróság döntése tette lehetővé ezeknek a levélszavazatoknak a figyelembevételét.

Amerikában elkezdődött a végső visszaszámlálás

Az utolsó adag puskaport is ellőtték az elnökjelöltek a választás előtti napokban. Joe Biden hétfőn Lady Gagával az oldalán Ohióban, majd Pennsylvaniában kampányol, két olyan államban, amelyet négy évvel ezelőtt elveszítettek a demokraták. Donald Trump pedig maratoni, négy államot is érintő körúton próbálja bevetni „személyes varázsát”. Persze újat mondani a hajrában igazán egyik jelölt sem tudott, személyeskedést sem nélkülöző támadásaik a már jól ismert érveket sorakoztatták fel. Joe Biden újra és újra kijátszotta a „járványkártyát”, azzal vádolva az elnököt, hogy rosszul kezelte a kórt. – Az igazság az, hogy ahhoz, hogy legyőzzük a vírust, először le kell győznünk Donald Trumpot. Ő maga a vírus – figyelmeztetett. A számok valóban nem kedvezők, az Egyesült Államokban tegnapra a fertőzöttek száma már a 9,5 milliót, a halottaké a 237 ezret közelítette.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.