Az amerikai hadsereg légicsapásokkal semmisített meg egy hátrahagyott lőszerraktárt

Az amerikai hadsereg légicsapásokkal semmisített meg Észak-Szíriában szerdán egy, a kivonulás után hátrahagyott lőszerraktárt.

Forrás: MTI2019. 10. 17. 7:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Myles Caggins, az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet ellen harcoló, amerikaiak vezette nemzetközi koalíció szóvivője Twitter-üzenetében tájékoztatott a légicsapásokról. Azt írta, hogy a koalíciós katonák és a főbb haditechnikai eszközök kivonása után két F-15-ös amerikai vadászgép sikeresen hajtott végre előre tervezett bevetést a Kobanihoz közeli Lafarge cementgyár ellen, hogy megsemmisítsen ott egy lőszerraktárt, és katonai szempontból használhatatlanabbá tegye az ottani létesítményeket.

A török hadsereg és helyi szövetségese, a Szíriai Nemzeti Hadsereg (SNA) nevű ellenzéki fegyveres csoport október 9-én indított offenzívát a kurdok ellen Északkelet-Szíriában, Ankara állítása szerint a terrorveszély elhárítása érdekében. A térségből a török katonai műveletek megindulása előtt kivonultak az amerikai csapatok, megnyitva az utat a török offenzíva előtt. Az SDF szerint az Egyesült Államok ezzel „hátba szúrta” szövetségeseit, akiket kiképzett és modern fegyverekkel látott el az Iszlám Állam ellen folytatott harcában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.