Az amerikai hadsereg támadta meg a dzsihadistákat a szíriai Idlíb tartományban

Az amerikai hadsereg támadta meg a dzsihadistákat a Szíria északnyugati részén fekvő Idlíb tartományban – derült ki az Egyesült Államok Központi Parancsnokságának szombati közleményéből.

Forrás: MTI2019. 09. 01. 13:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beszámoló szerint 40, más adatok szerint 50 szélsőséges halt meg a műveletben. A közlemény szerint az al-Kaida nemzetközi terrorista szervezettel kapcsolatba hozható csoportok vezetői felelősek azokért a támadásokért, amelyek amerikai állampolgárokat, az Egyesült Államok szövetségeseit és ártatlan civileket fenyegettek.

Megsemmisítésük tovább csökkenti a szélsőségesek képességét arra, hogy újabb támadásokat hajtsanak végre, illetve destabilizálják a régiót – írták a dokumentumban.

Korábban az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet úgy értesült, hogy legalább 40 dzsihadista vezető vesztette életét szombaton, amikor rakéták csapódtak be az északnyugat-szíriai Idlíb tartomány azonos nevű székhelye közelében tartott gyűlésükön.

A rakétatámadás célpontja a Hurrász ad-Dín, az Anszár at-Tauhid és egyéb szövetséges csoportok dzsihadista vezetőinek gyűlése volt, amelyet egy kiképzőtáborban tartottak Idlíb közelében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.